Thursday, 3 May 2012

28# "SEGMEN NASZ : NASZ DAN SAYA ADALAH BLOGGER"



Assalamualaikum
Peace upon to you :)








saya sudah join, anda bila lagi ? klik sini



tuan punya blog nak eden jawab soalan dia * ceritakan sebab korang jadi blogger* 


alkisah pada zaman dahulu kala, datang seorang puteri yang cantik rupawan dan jelita sungguh serta terkenal di seantero dunia *kembang hidung* telah menggunakan segala kepakaran yang ada dalam dunia tercanggih ini dengan membuat satu keputusan untuk meng-join dunia blogger. Beliau tahu walaupun dengan hanya menggunakan tulisan yang tidak seberapa buruk ini mampu menggegarkan dunia dan orang ramai. ISH, APA YANG AKU MEREPEK NI ? 
ok ok ok, lagu ni la cek nak habaq kat hampa semua, cek dulu pernah teringin nak jadi blogger tapi cek punya impian yang sangat besaq, nak jadi blogger tamau yang ciput2 keci2 ni cek tamau, cek nak jadi femes terus. tapi last-last cek sedar, yang sebenarnya apa-apa pun pekerjaan dalam dunia ni mesti kena mula dari yang susah dulu baru senang di kemudian hari. bak kata pepatah "bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian" nanti dah senang boleh la cek jadi femes kan macam blogger-blogger yang tengah dok top + femes amos sekarang ni. kalau nak tahu cek jadi blogger ni bukannya sebab suka-suka nak update sana update sini, sinun sanun semua ni, cek join jadi blogger sebab melalui dunia blog ni kita semua boleh tahu resepi-resepi rahsia macam orang dok update pasal resepi buat kek ka, buat kuih ka, biskut raya ka, macam-macam la. dari situ kita boleh la apply apa yang orang ajar kan. tambahan lagi ada pulak blogger yang gunakan blog mereka sebagai bahan untuk pengajaran dan pembelajaran. jadi reader yang view blog diorang boleh dapat macam-macam info dan notes yang boleh digunapakai dalam sesi pembelajaran di sekolah atau universiti. sebab itulah aku nak jadi blogger, aku nak semua reader yang baca entry blog aku ni, dapat macam-macam info, supaya bila orang baca dan sebarkan dekat orang, nama blog aku akan jadi sebutan orang ramai kan, bila orang ramai sebut, maka blog aku jadilah terkenal femes kan. maka itu sebab aku jadi blogger. aku nak semua pembaca terasa lebih dekat dengan dunia aku. maka, dengan itu saya sudah jawab persoalan awak wahai penganjur segmen ^_^





semoga encik empunya blog terima entry saya. hehe *_*






Terima kasih kerana sudi membaca ^_^

4 comments:

NasZ said...

kesimpulannya, nak jadi feymes kan? hehehe.

thanx sudi join segmen saya ni.

Masz Sidek said...

singgah dr segmen yg sama...

http://masrinasidek.blogspot.com/2012/05/segmen-nasz-nasz-dan-saya-adalah.html

Mrs.BuduBilis said...

singgah sini dari segmen yang sama. jom ke blog sy ^_^

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/05/segmen-nasz-nasz-dan-saya-adalah.html

Cik Adieb said...

Dekat blog,macam2 info yg menarik.Itulah kebaikan blog :D

http://nourayuadieb.blogspot.com/2012/05/segmen-nasz-nasz-dan-saya-adalah.html

The Type Writer

The Untold Stories

Koleksi Tabung - Jom Klik

Koleksi Tabung - Jom Klik