Friday, 18 May 2012

macam mana nak join Nuffnang ? ?

Assalamualaikum
Peace upon to you :)





hari ni terasa macam nak buat tutorial pulak sebab ada seorang readers saya telah bertanya macam mana nak join Nuffnang. inilah readers yang bertanya tu  . . .






baiklah, saya akan bantu selagi terdaya. harap membantu ya awak ^_^




ok, perkara pertama untuk join nuffnang adalah . . .

step 1. minta tolong encik GOOGLE untuk cari link sebenar untuk ke website nuffnang. caranya macam ni 




step 1




klik dekat link yang dah dibulatkan itu. klik jangan tak klik tau.

step 2. bila dah klik, nanti akan keluarlah front page website nuffnang ni. macam ini




step 2





step 3. korang kena tekan logo 'SIGN UP' tu. kalau tak tekan, sampai sudah tak ada account nuffnang ya




step 3




step 4. bila korang tekan logo 'SIGN UP' nanti dia akan keluar macam ni



step 4

dia akan suruh korang pilih samada nak sign up as blogger or advertiser. korang pilih la blogger sebab kita kan blogger




step 5. isikan form ini



step 5





step 5




step 5




diharapkan anda mengisi semua form ini dengan betul. ini untuk memudahkan pembayaran dilakukan oleh pihak Nuffnang kepada anda.




step 6. anda akan menerima email daripada Nuffnang untuk mengesahkan pendaftaran anda

step 7. klik pada link yang diberikan oleh pihak Nuffnang

step 8. automatik pendaftaran anda telah disahkan








kalau anda masih tidak faham, sila komen di entry ini




Terima kasih kerana sudi membaca ^_^

5 comments:

afifah said...

wah...big thanks to u my dear..really appreciate it...oke2..t fifah try wat eh...thanks again coz wat tuto ni tok fifah,,,:)

Kancil 8349 said...

perkongsian ilmu yang baik...terima kasih

NOOR FATIN said...

nuffnang bestt! dan terbaikk!

jemput join giveaway ini. ;) tarikh tutup: 7 jun 2012!

http://anakmama89.blogspot.com/2012/05/topup-giveaway-by-noor-fatin.html

Hanif said...

bagus!!! rajin membantu sesama blogger

zanairin said...

salam.. saya tag awak.. http://thelifeofmeandhim.blogspot.com/2012/05/contest-my-blog-are-speacial.html

The Type Writer

The Untold Stories

Koleksi Tabung - Jom Klik

Koleksi Tabung - Jom Klik